Dan Dungaciu a dat cu Plahotniuc de pământ: PDM-ul lui Vladimir Plahotniuc = Partidului Socialiştilor a lui Igor Dodon!

Analistul Dan Dungaciu dă de pământ cu Vladimir Plahotniuc și P.D.M. într-o amplă analiză realizată pentru ziarul Adevarul.RO .

El afirmă cum că P.D.M. și Vlad Plathotniuc refuză sistematic să introducă în constituție sintagma de limbă română:

„Partidul de guvernământ (PDM – Vladimir Plahotniuc) propune introducerea în Constituţie a ideii de „integrare europeană“ (de fapt, o ciorbă veche propusă acum un an de zile şi reîncălzită acum). Partidele europene din parlament, PL – Mihai Ghimpu şi PLDM – fostul partid al premierului Vlad Filat, condiţionează votul de introducerea în Constituţie a sintagmei „limba română“.
Altminteri spus, vor să se voteze în aceeaşi şedinţă şi introducerea limbii române în Constituţie, şi sintagma „integrare europeană“. PDM respinge oferta PL şi PDLM şi numărul de voturi este insuficient. După care urmează circul, pe ambele maluri ale Prutului. Tunurile sunt puse pe cei care nu au votat alături de partidul lui Vladimir Plahotniuc „integrarea europeană“ în Constituţie, abstracţie făcând, aproape ostentativ, de lipsa de concesii a partidului de guvernământ faţă de „limba română“ în Constituţie! Adică de faptul că PDM, beneficiar masiv al sprijinului politic şi financiar al României, în condiţiile în care nimeni nu mai voia să audă de R. Moldova, refuză ostentativ să introducă în Constituţie, în pofida deciziei Curţii Constituţionale de la Chişinău, sintagma… „limbă română“. PDM-ul lui Vladimir Plahotniuc este, din punct de vedere identitar, egalul Partidului Socialiştilor a lui Igor Dodon!”

Citeste mai mult: adev.ro/pgqghh