Reacția NEAȘTEPTATĂ a lui IGOR Dodon: Republica Moldova nu va accepta alipirea Transnistriei la Rusia

Reacție extrem de dură a lui Igor Dodon la adresa politicii expansioniste a lui Vladimir Putin. Total neașteptat, acesta a criticat Rusia și a afirmat că Republica Moldova nu va accepta niciodată ca regiunea Transnistreană să fie alipită Rusiei.

Acesta a sugerat că Ucraina constituie un element cheie în reintegrarea regiunii, la fel și blocul NATO care se află la granița Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute pentru publicația „Moskovskii komsomoleţ”.

„Iar după Moldova este deja NATO, România. Dacă cineva crede că Republica Moldova va merge pe propria cale, iar Transnistria pe calea sa, atunci aceasta nu se va întâmpla niciodată. Suntem în aceeași barcă. Dacă această barcă se va răsturna, va fi rău pentru toţi. Cineva speră că Transnistria va avea independență sau statut de subiect al Federației Ruse. Dar acest lucru este imposibil, pentru că nici Ucraina, nici Republica Moldova nu vor accepta acest lucru”, a declarat președintele Republicii Moldova citat de către www.deschide.md .